søndag den 26. juni 2011

Tøsekage

Til min svigerindes polterabend skulle vi have kage til dessert. Jeg lavede denne inspireret af hendes håndtaske, som er samme farver. Fyldet er chokolademudkage, mandelbunde med yoghurtfromage og friske kirsebær samt tobleronemousse. Denne kage blev også overtrukket med marcipan.

Den kage blev lavet og givet til en lille nyfødt pige, da hende og hendes stolte forældre kom hjem fra fødeafdelingen. Kagen er chokolademudcake, vanillebunde med yoghurtfromage med friske bær og tobleronemousse. Det var den første kage, som jeg overtræ med marcipan istedet for fondant. Jeg må sige at smagen af marcipan er klart at foretrække, frem for den meget sukkersøde fondant. Til gengæld får kagen ikke helt samme fine "rene" finish

Påskekagen


Denne kage var egentlig en prøvekage på den bryllupskage, som jeg senere lavede til min bror og svigerinde. Fyldet er chokolademudcake med appelsinmousse og valdnødekrokant. Krokanten blev dog blød af at trække i den "våde" mousse, så den knassede ikke lækkert mellem tænderne som planlagt. Derfor blev det senere erstattet med hakket chokolade med appelsinknas.

fiskekage

Kagen til min lillebrors fødselsdag var den anden kage jeg prøvede at lave af denne slags. Han holdte på det tidspunkt gubbier så temaet var let at finde.
Det var mudcake med limemousse og den kombination kan varmt anbefales. Limemoussen tager det lidt vamle fra den tunge chokoladekage og den søde fondant

sommerkage

Til vores indflytterfest skulle vi selvfølgelig have kage.

Fødselsdagskage

Da min bror fyldte 30 lavede jeg denne kage.

Min første kage

Denne kage var min første. Lavet til en god vens 30 års fødselsdag.
Det er en svampet appelsinkage med tobleronecreme. Smørcremen den var smurt op med, smagte dog alt for meget af smør - har siden lært at købe usaltet smør til smørcreme.